KRÉM A RÁK ELLEN: AMI NEM ÁRTALMAS AZT KI KELL PRÓB��LNI!
forrás: SZEGEDma.hu
 

A mellrák kezelése alternatív gyógymódokkal

Az orvostudomány fejlődésével párhuzamosan a mellrák gyógyulásának esélyei is megnőttek. Ebben a cikkben összeszedtük azokat az eljárásokat, amelyek nagyban elősegítik a gyógyulást.

Mivel a rákos daganat elhelyezkedése, mérete, szövettani típusa páciensről páciensre változik, ezért a kezelés módját ezek a jellemzők határozzák meg, és a szakorvosok ezek ismeretében döntenek a megfelelő beavatkozás mellett vagy éppen ellen.

Mellrák kezelése műtéti beavatkozással

Ebben az esetben a szakorvos eldönti, hogy a daganat helyzete, mérete, illetve a beteg állapota lehetővé teszi-e az úgynevezett emlőmegtartó műtétet. Ahogy a neve is utal rá, ebben az esetben az emlő megmarad, és csak a rákos rész kerül eltávolításra.

Azonban az emlőmegtartó műtétnek is vannak fokozatai. Ha lehetőség van rá, akkor csak a tumor, illetve annak közvetlen környezete kerül eltávolításra, de van, mikor az emlő legkisebb egységét is ki kell operálni, sőt előfordul, hogy az emlő negyedét vagy még annál is nagyobb részét távolítja el a szakorvos.

A mellrák kezelése műtéti eljárással minden esetben szakorvosi konzultáció útján történik.

Mellrák kezelése sugárkezeléssel és kemoterápiával

Ez legtöbbször együtt jár a műtéti beavatkozással. Az orvosnak csak arról kell dönteni, hogy a műtétet a sugár- és kemoterápia előtt vagy után végzi el.

A sugár és kemoterápiás kezeléssel lényegében elpusztítják a daganatos sejteket. Mindeközben azonban az egészséges sejtek is károsodnak (ezért sem lehet a végtelenségig alkalmazni ezeket a kezeléseket), igaz, az őket érő hatásokra nem olyan érzékenyek, mint a rákos sejtek.

A sugárterápia nagy előnye, hogy célzottan a daganatos területekre irányítható, így a mellékhatások kizárólag a rákos részek környezetében figyelhetők meg.

 A mellrák kezelése sugárkezeléssel és kemoterápiával minden esetben szakorvosi konzultáció útján történik.

Mellrák kezelése hormonterápiás beavatkozással

Mivel a daganatok ösztrogén hatására sokkal gyorsabban növekednek, ezért, ha a szervezetben lévő ösztrogéneket antiösztrogénekkel kiiktatjuk, akkor a daganat növekedését és annak kiújulását is megakadályozzuk.

Azonban az ösztrogének száma egyéb módon is csökkenthető: mivel a petefészek ösztrogén előállítóként működik, ezért eltávolításával az ösztrogének száma drasztikusan csökken. Ezt a műtétet azonban a nők többsége elkerülné, ezért az orvosok gyógyszerek bevetésével próbálják „rábírni” a petefészket, hogy leálljon az ösztrogének előállításával.

 A mellrák kezelése hormonterápiás beavatkozással minden esetben szakorvosi konzultáció útján történik.

R47-PROTUMOL® ápoló krém

A magyar fejlesztésű ápoló krém semmiféle kemikáliát nem tartalmaz, kizárólag természetes összetevőkből áll, így nem is irritálja a krémet alkalmazó pácienseket. A krém különlegessége, hogy gyógynövény hatóanyagait külsőleg kell a szervezetbe juttatni, és semmilyen fájdalmas eljárást nem igényel használata.

Az R47-PROTUMOL® ápoló krémről bővebb információ megtudható a gyártó hivatalos oldalán >>>

Mellrák kezelése zöld teával – A rákos sejtek nem szeretik a zöld teát

A kutatók milliónyi anyagot, kivonatot vizsgálnak nap mint nap. Valószínűleg így akadtak arra a felfedezésre, hogy a zöld teában található egyik vegyület hatásos lehet a rák kezelésében is. Természetesen magában az, hogy reggelire megiszunk egy pohár, forró zöld teát, még nem visz közelebb minket a gyógyuláshoz. Azonban a zöld teában található egyik vegyület önálló alkalmazása során arra figyeltek fel a kutatók, hogy a tumorok kétharmada összezsugorodott vagy eltűnt.

A zöld teában megtalálható vegyület egyébként az epigallokatekin-gallát. Ennek a furcsa nevű anyagnak és transzferinnek a felhasználásával a kutatók létrehoztak egy sejtet, amely egyszerűen hozzákapcsolódik aztán a daganatos sejtekhez. A felfedezés azért is örömteli, mert az így létrehozott sejt nem rombolja a többi sejtet és a szöveteket.

A mellrák kezelése zöld tea segítségével bármelyik patikában vagy bioboltban megvásárolt zöld teával lehetséges, de fontos, hogy a tea önmagában nem képes meggyógyítani szervezetünket a rákkos sejtekkel szemben!